Tuintips

Hortensia's: terug van nooit weggeweest

Hortensia's behoren tot de meest waardevolle planten voor de tuin. De laatste jaren winnen ze - geheel terecht - opnieuw sterk aan populariteit. Voor zowat elke tuin bestaan er passende soorten: groot of klein, modern of klassiek, frivool of strak. Een overzichtje van de beste soorten.

Dries 02/09/13

Lees meer

Zuiderse planten

Heel wat mensen halen hun hart op wanneer ze op vakantie in het Zuiden de natuur in al haar glorie bewonderen: olijfbomen, palmen, vijgenbomen, ... En velen onder ons willen dat vakantiegevoel  naar eigen tuin brengen. Maar hoeveel overlevingskans heeft zo’n plant? Welke zuiderse planten kunnen ons West-Europees klimaat aan met zijn soms toch wel strenge winters? We zetten de populairste en sterkste soorten zuiderse planten op een rijtje.

Dries 08/07/13

Lees meer

Bladhoudende hagen

Een mooie en goed verzorgde haag rond de tuin geeft niet enkel structuur, maar zorgt vooral voor privacy het hele jaar rond. Wie echt goed afgesloten wil zitten, kiest daarom best voor een bladhoudende haag die groen blijft in de winter. In deze tuintip vind je een overzicht van de meest courante soorten groenblijvende hagen, met hun voor- en nadelen. Bezoek ons plantencentrum om inspiratie op te doen in onze hagentoontuin.

Dries 04/07/13

Lees meer

Bolbomen

De laatste jaren worden de meeste tuinen steeds kleiner. Veel mensen willen toch graag één of enkele bomen in hun tuin, en dan zijn bolbomen vaak de ideale oplossing. De meeste soorten zijn beperkt in grootte, ze zijn makkelijk in onderhoud, en ze zijn meestal verkrijgbaar in verschillende stamhoogtes.

Flor 16/05/13

Lees meer

Siergrassen

Siergrassen: de nazomerplanten bij uitstek. Wanneer de zomer op z’n einde loopt, en een groot aantal vaste planten stilaan uitbloeit, staan siergrassen op hun best. Sommige soorten geven dan prachtige pluimen, andere soorten vallen op door hun intense kleur. Met hun wuivende grashalmen geven ze jouw tuin vorm tot ver in de winter.

Flor 29/04/13

Lees meer

Vroegbloeiende planten

Breng ook in de winter en vroege lente kleur in je tuin! Niets is beter om dat koudegevoel te verdrijven dan bloemenpracht in eigen tuin en dat kan zelfs al vanaf januari! Krokusjes, sneeuwklokjes en narcissen plant je best als bloembol in het najaar, maar er zijn verschillende andere vroegbloeiers die je nu wel kan planten en die meteen effect geven in de tuin.

Dries 08/04/13

Lees meer

De 10 beste tuinplanten volgens André De Pauw

Na meer dan 50 jaar gepassioneerd omgaan met tuinplanten, zet de oprichter van Tuinplantencentrum De Pauw graag even zijn persoonlijke favoriete planten op een rijtje.

Flor 01/09/09

Lees meer

Overzicht

10 beste zomerbloeiers volgens Nadine De Pauw nieuw Hoe combineer je verharding en groen in je tuin? nieuw Een kindvriendelijke tuin Hoe maak je je tuin weerbaarder tegen droogte? Agapanthus: een topper onder de terrasplanten Meer vogels in je tuin! Een boeket uit je eigen pluktuin Bloeiende vasteplantenborders 7 tuintips voor kleine stadstuinen Zo creëer je natuurlijke schaduw in je tuin Herfstkleuren in je tuin Smalgroeiende bomen Ga de klimaatopwarming tegen in je eigen tuin Eigen plant eerst? Over exoten en inheemse planten. Zomerbloeiers: dit zijn de trends voor 2022! 7 tips voor een onderhoudsvriendelijke tuin De meest duurzame kerstboom: echt of nep? Hoe kan je tuin een droge en hete zomer overleven? Een onkruidvrije tuin 10 beste terrasplanten volgens Nadine De Pauw Hoe snoei je best je fruitbomen? Help! Mijn buxus wordt kaalgevreten! Zo breng je meer bloem in je tuin Zuiderse sfeer in je tuin met Lavendel 6 alternatieven voor buxus Meerstammige bomen Cornus: elke tuin verdient er één! Meer vlinders en bijen in je tuin! Tips voor een zomer lang fruit uit eigen tuin! Dakbomen Hagen: over haagbeuk en beukenhaag... Hoe een haag correct te planten? De japanse esdoorn: een meerwaarde in elke tuin Een heerlijk geurende tuin Leibomen Kruiden uit eigen tuin Fruit uit eigen tuin De beste bodembedekkers Een zomer lang kleur op je terras met zomerbloeiers! Algemene planttips Hortensia's: terug van nooit weggeweest Zuiderse planten Bladhoudende hagen Bolbomen Siergrassen Vroegbloeiende planten De 10 beste tuinplanten volgens André De Pauw