logo
logo

Tuintips

Een boeket uit je eigen pluktuin

Plukbloemen in je eigen tuin: je kan er zelf de mooiste boeketten mee maken om je woonkamer week na week op te fleuren. Heerlijk is dat! Hoe je je eigen pluktuin aanlegt en welke planten geschikt zijn als plukbloemen lees je in deze tuintip.


Meer vogels in je tuin!

“Hoe kan ik meer vogels naar mijn tuin lokken?”. Met die vraag komen klanten regelmatig naar ons plantencentrum. In deze tuintip geven we daar als natuurliefhebbers graag een antwoord op.


Agapanthus: een topper onder de terrasplanten

De Agapanthus is in de categorie van zuiderse terrasplanten een echte oogverblindende topper: z’n statige bloemen, van paars tot zachtblauw en wit, op elegante lange stengels trekken ieders aandacht! Elk terras, landelijk of modern, verdient dan ook zo’n Agapanthus. Hieronder volgt een overzicht van de verschillende soorten en tips voor de verzorging van de Agapanthus.


Hoe maak je je tuin weerbaarder tegen droogte?

Nu we steeds vaker met droge en hete zomers en een laag grondwaterpeil te maken hebben, groeit de vraag naar droogtebestendige planten. Meerdere soorten planten hebben het immers lastig tijdens lange periodes van droogte. Vandaar dit overzicht met droogtebestendige planten en tips over hoe je je tuin weerbaarder kan maken tegen droogte.