Tuintips

Nordmann: de Rolls Royce onder de kerstbomen - eigen kweek!

De Nordmann kerstboom is veruit de meest gekozen boom om kerstsfeer naar de woonkamer te brengen, niet alleen op onze eigen kerstbomenkwekerij! Hij wordt wel eens ‘de Rolls Royce onder de kerstbomen’ genoemd.  Is dat terecht? Vanwaar komt de Nordmann? En hoe zorg je ervoor dat je kerstboom zo lang mogelijk fris blijft in de woonkamer?

Dries 08/11/23

Lees meer

10 beste zomerbloeiers volgens Nadine De Pauw

Met de zomer in aantocht, is de tijd aangebroken om je terras op te fleuren met kleurrijke  zomerbloeiers en terrasplanten. Nadine van Tuinplantencentrum De Pauw in Bornem gaf magazine PubliDeluxe een lijstje mee met haar favoriete zomerbloeiers die van begin mei tot eind oktober kleur op je terras en in je borders toveren.

Dries 15/04/23

Lees meer

Hoe combineer je verharding en groen in je tuin?

De laatste tijd kan je er niet naast kijken: ontharden is een hot topic. Te veel verharding in een tuin belemmert het infiltreren van regenwater, en zorgt voor nog meer hitte op warme zomerse dagen. Anderzijds is een tuin zonder verharding is ook niet bijzonder praktisch. Het - intussen vaak verplichte - gebruik van waterdoorlatende verharding lost een deel van het probleem op. Maar ook dan is de combinatie van verharding met groen minder evident dan het soms lijkt. Enkele tips voor de combinatie van groen en verharding in je tuin:

Dries 06/02/23

Lees meer

Een kindvriendelijke tuin

Een mooie tuin is één ding, maar iedereen met kinderen of kleinkinderen is maar wat blij als ze hun schermpjes opzijleggen om te gaan ravotten in de frisse buitenlucht. Hoe zorg je ervoor dat je kinderen graag in je tuin komen? In deze tuintip kijken we wat verder dan het gazon met obligate speeltuig en zandbak en geven we tips mee voor de aanleg van een kindvriendelijke tuin.

Dries 06/02/23

Lees meer

Hoe maak je je tuin weerbaarder tegen droogte?

Nu we steeds vaker met droge en hete zomers en een laag grondwaterpeil te maken hebben, groeit de vraag naar droogtebestendige planten. Meerdere soorten planten hebben het immers lastig tijdens lange periodes van droogte. Vandaar dit overzicht met droogtebestendige planten en tips over hoe je je tuin weerbaarder kan maken tegen droogte.

Dries 30/07/22

Lees meer

Agapanthus: een topper onder de terrasplanten

De Agapanthus is in de categorie van zuiderse terrasplanten een echte oogverblindende topper: z’n statige bloemen, van paars tot zachtblauw en wit, op elegante lange stengels trekken ieders aandacht! Elk terras, landelijk of modern, verdient dan ook zo’n Agapanthus. Hieronder volgt een overzicht van de verschillende soorten en tips voor de verzorging van de Agapanthus.

Dries 09/04/22

Lees meer

Meer vogels in je tuin!

“Hoe kan ik meer vogels naar mijn tuin lokken?”. Met die vraag komen klanten regelmatig naar ons plantencentrum. In deze tuintip geven we daar als natuurliefhebbers graag een antwoord op.

Dries 18/03/22

Lees meer

Een boeket uit je eigen pluktuin

Plukbloemen in je eigen tuin: je kan er zelf de mooiste boeketten mee maken om je woonkamer week na week op te fleuren. Heerlijk is dat! Hoe je je eigen pluktuin aanlegt en welke planten geschikt zijn als plukbloemen lees je in deze tuintip.

Dries 12/03/22

Lees meer

Bloeiende vasteplantenborders

Bloeiende vasteplantenborders kennen een ware renaissance. Het zijn borders gevuld met verschillende vaste planten waarvan de meerderheid tijdelijk verdwijnt in de winter, maar in de zomer zijn ze weergaloos en niet te evenaren in hun bloemenpracht. Vlinders en bijen voelen er zich meteen thuis. Bovendien kan je, met de juiste plantenkeuze, het seizoen rekken van de lente tot in de herfst en zelfs de winter.

Dries 19/04/21

Lees meer

7 tuintips voor kleine stadstuinen

Wie in het centrum van de stad of gemeente woont, moet het soms stellen met een klein tuintje of terras. Nochtans hoeft dat geen nadeel te zijn. Met wat creativiteit en de juiste plantenkeuze tover je ook die tuintjes om tot een oase van groen en rust. Met deze tips kan je alvast aan de slag.

Dries 16/03/21

Lees meer

Overzicht

Nordmann: de Rolls Royce onder de kerstbomen - eigen kweek! nieuw 10 beste zomerbloeiers volgens Nadine De Pauw nieuw Hoe combineer je verharding en groen in je tuin? Een kindvriendelijke tuin Hoe maak je je tuin weerbaarder tegen droogte? Agapanthus: een topper onder de terrasplanten Meer vogels in je tuin! Een boeket uit je eigen pluktuin Bloeiende vasteplantenborders 7 tuintips voor kleine stadstuinen Zo creëer je natuurlijke schaduw in je tuin Herfstkleuren in je tuin Smalgroeiende bomen Ga de klimaatopwarming tegen in je eigen tuin Eigen plant eerst? Over exoten en inheemse planten. Zomerbloeiers: dit zijn de trends voor 2022! 7 tips voor een onderhoudsvriendelijke tuin De meest duurzame kerstboom: echt of nep? Hoe kan je tuin een droge en hete zomer overleven? Een onkruidvrije tuin 10 beste terrasplanten volgens Nadine De Pauw Hoe snoei je best je fruitbomen? Help! Mijn buxus wordt kaalgevreten! Zo breng je meer bloem in je tuin Zuiderse sfeer in je tuin met Lavendel 6 alternatieven voor buxus Meerstammige bomen Cornus: elke tuin verdient er één! Meer vlinders en bijen in je tuin! Tips voor een zomer lang fruit uit eigen tuin! Dakbomen Hagen: over haagbeuk en beukenhaag... Hoe een haag correct te planten? De japanse esdoorn: een meerwaarde in elke tuin Een heerlijk geurende tuin Leibomen Kruiden uit eigen tuin Fruit uit eigen tuin De beste bodembedekkers Een zomer lang kleur op je terras met zomerbloeiers! Algemene planttips Hortensia's: terug van nooit weggeweest Zuiderse planten Bladhoudende hagen Bolbomen Siergrassen Vroegbloeiende planten De 10 beste tuinplanten volgens André De Pauw