logo
logo

Wie zijn wij?


Al meer dan 50 jaar een familiebedrijf

André De Pauw, de oprichter van het tuinplantencentrum, begon samen met zijn vrouw Godelieve in 1966 een kleine plantenkwekerij in Bornem. De belangrijkste activiteit was toen al het kweken en verkopen van planten, maar daarnaast deed hij ook aan tuinontwerp en -aanleg.

Intussen is de zaak uitgegroeid tot een plantencentrum met een stevige reputatie. Zoon Dries heeft de fakkel overgenomen, maar André zelf is ook nog steeds gepassioneerd bezig op het tuincentrum. Samen met echtgenote Nadine en hun medewerkers Christophe, Christel en Alice zorgen ze ervoor dat de kweek en verkoop van planten in goede banen loopt.

Eind januari 2020 werden we bekroond op de Garden Centre Quality Awards. Slechts 3 andere Belgische plantencentra (in Vlezenbeek, Genk en Brugge) deden nog beter.

Tuinplantencentrum De Pauw in 2020 bekroond met Garden Centre Quality Award!

Ruim assortiment planten, uitstekende kwaliteit

De planten die je bij ons koopt zijn van uitstekende kwaliteit, en bovendien vind je bij ons een zeer uitgebreid assortiment. Ook unieke en minder courante soorten planten vind je bij ons. Er staat steeds iemand klaar met professioneel tuinadvies, en zelfs bij het ontwerp van je tuin helpen we graag.

Ecologisch tuincentrum

Bij het kweken en verzorgen van de planten gaan we zo ecologisch mogelijk tewerk. Water wordt opgevangen en gerecupereerd zodat niets verloren gaat. We steunen ook groene doelen zoals  Cool Earth, een organisatie die ontbossing van het regenwoud tegengaat en mee ten strijde gaat tegen klimaatopwarming.

Bezoek ons tuincentrum in Bornem: langs de N16 Mechelen - Sint-Niklaas!

Ons tuincentrum is gelegen tussen Mechelen en Sint-Niklaas, op 2 minuten van de Rijksweg N16. Vanuit Temse, Puurs, Sint-Amands, Willebroek en Boom ben je in minder dan een kwartier in ons tuincentrum. Wie in Mechelen of Sint-Niklaas woont, doet er een 20-tal minuutjes over.

Kom zeker een kijkje nemen op ons tuincentrum in Bornem. Het is gelegen midden in de natuur en vormt een ideale locatie voor wie even weg wil uit de dagelijkse drukte. Je kan gezellig rondwandelen tussen het groen en rustig de tijd nemen om de mooiste planten uit te kiezen. Voor wie hulp of advies nodig heeft, staat er steeds iemand klaar.