logo
logo

Tuinplanten - catalogus


Deze catalogus bevat al een groot deel van ons plantenassortiment, maar is nog in opbouw! Wanneer u een plant of boom zoekt die er niet tussenstaat, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Hulp of ideeën nodig voor uw tuin? Kom langs met een enkele foto's van uw tuin of een schets met de afmetingen. We helpen u graag verder met professioneel tuinadvies of een uitgetekend tuinplan.

Acer rubr. oktober glory
"Bonte esdoorn"

Kleur: Groen - rode herfstkleur

Beschrijving: Niet al te grote, breed piramidaal groeiende esdoorn met gelijkmatige vertakte kroon. Glanzend groen blad in de zomer dat prachtig rood tot karmijn verkleurt in de herfst. Verkleurt het mooist in een wat zure grond (turf of heidegrond toevoegen) en bij een zachte herfst.

Acer rubr. red sunset
"Esdoorn"

Kleur: Groen - rode herfstkleur

Beschrijving: Middelgrote, piramidaal groeiende esdoorn met gelijkmatige vertakte kroon. Glanzend groen blad in de zomer dat prachtig rood tot karmijn verkleurt in de herfst. Verkleurt het mooist in een wat zure grond (turf of heidegrond toevoegen) en bij een zachte herfst.

Bloeimaand: april

Maximum hoogte: 10-15

Acer rubrum
"Rode esdoorn"

Kleur: Groen blad

Beschrijving: Herfstverkleuring !!! bloempjes vÓÓr blad. Prachtige boom.

Bloeimaand: april

Maximum hoogte: 10-15

Acer rufinerve
"Slangenbastesdoorn"

Kleur: Gestreepte schors

Beschrijving: Wat breder uitgroeiende esdoorn met groen blad met blauwe gloed, dat erg mooi verkleurt in het najaar. Opvallende gestreepte bast.

Maximum hoogte: 5-8

Acer saccharinum
"Zilveresdoorn, witte esdoorn"

Kleur: Frisgroen

Beschrijving: Enkelstammig wordt deze esdoorn een grote, statig groeiende boom, maar hij is ook verkrijgbaar als meerstammige boom. De typische esdoornvormige bladeren hebben zilverwitte onderkant, wat een speciaal effect geeft als je onder de boom staat. Ook de najaarsverkleuring is sierlijk geeloranje. Deze boom doet het ook goed op slechtere of nattere gronden, maar verdraagt ook droogte.

Bloeimaand: april

Maximum hoogte: 10-15

Achillea fil. cloth of gold
"Duizendblad"

Kleur: Geel

Beschrijving: Hogere zomerbloeier, met platte, gele bloemschermen. Verkiest een humusrijke, goed doorlatende grond en volle zon. De bladeren zijn aangenaam geurend. Ook te gebruiken als droogbloem.

Aconitum henryi spark's variety
"Monnikskap"

Kleur: Blauwe bloemen

Beschrijving: Hogere borderplant met prachtige diepblauwe bloemen, die wat de vorm van de kap van een monnik hebben. Trekt hommels aan. Vraagt een goed doorlatende grond, maar verdaagt slecht droogte. Extra water geven tijdens droge periodes dus. Opgelet, giftig!

Aconitum napellus
"Monnikskap"

Kleur: Blauwe bloemen

Beschrijving: Opvallende bloemen. Liefst halfschaduw. Bloeit lang. Ideaal voor bloemenborder.

Actinidia arg. ananasnaya
"Kiwibes"

Kleur: Roomwitte bloemen

Beschrijving: Russische selectie. Groen? rode blos. Eind september. Vrouwelijke plant.

Actinidia arg. kokuwa
"Kiwibes"

Kleur: Roomwitte bloemen

Beschrijving: Originele japanse kiwibes. Groen-rode vruchten. Ook zelfbestuivend!