logo
logo

Tuinplanten - catalogus


Deze catalogus bevat al een groot deel van ons plantenassortiment, maar is nog in opbouw! Wanneer u een plant of boom zoekt die er niet tussenstaat, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Hulp of ideeën nodig voor uw tuin? Kom langs met een enkele foto's van uw tuin of een schets met de afmetingen. We helpen u graag verder met professioneel tuinadvies of een uitgetekend tuinplan.

Acer palm. shishigashira
"Japanse esdoorn"

Kleur: Geelgroen blad

Beschrijving: Langzaam groeiende Japanse esdoorn die uiteindelijk een hoogte bereikt van ca. 150 cm. Heeft een diep ingesneden groen blad dat opvallend oranje-rood verkleurt in het najaar. Staat graag op een humeuze, lichtzure bodem op een plaats in de zon of halfschaduw.

Maximum hoogte: 150

Acer palm. skeeter's broom
"Japanse esdoorn"

Kleur: Rood blad

Beschrijving: Slankopgroeiende Japanse esdoorn, selectie van de 'Atropurpureum'. Mooie, roodbladige esdoorn met opgaande groeiwijze. Langzaam groeiend, na 10 jaar is de plant ca. 2-3 meter hoog. Verkiest een plaatsje in de (half)schaduw en een lichtzure grond (turf of heidegrond toevoegen). Ideaal als solitair of in combinatie met groenbladige planten.

Maximum hoogte: 300-200

Acer palmatum
"Japanse esdoorn"

Kleur: Groen blad

Beschrijving: Mooie solitair. Geschikt voor kleine tuinen. Sierlijke struik.

Maximum hoogte: 300-250

Acer palmatum in soorten
"Japanse esdoorn"

Kleur: Zie foto

Beschrijving: Prachtige solitair. Mooie herfstkleur. Ook geschikt voor kleine tuin.

Acer plat. drummondii
"Esdoorn"

Kleur: Witte bladrand

Beschrijving: Bontbladige variant van de Noorse Esdoorn. De bladeren zijn groen met een opvallende witte rand. Scheuten met volledig groene bladeren tijdig wegsnoeien. Langzame groeier, ook geschikt voor kleinere tuinen.

Acer plat. faassen black
"Rode noorse esdoorn"

Kleur: Rood blad

Beschrijving: Esdoorn met open kroon en opvallend donker bruinrood blad. Kan gebruikt worden als solitair of in groep, is o.a. erg mooi in combinatie met groen- of geelbladige bomen. Stelt weinig eisen aan de bodem.

Acer plat. royal red
"Rode esdoorn"

Kleur: Rood blad

Beschrijving: Rechtop groeiende esdoorn met opvallend bruinrood blad. Kan gebruikt worden als solitair of in groep, is o.a. erg mooi in combinatie met groen- of geelbladige bomen. Stelt weinig eisen aan de bodem.

Acer platanoides
"Noorse esdoorn"

Kleur: Geelgroene bloemtuiltjes

Beschrijving: Inheemse boom met mooie gele herfstverkleuring. Vanaf eind maart geeft hij opstaande, gele bloemtrossen. Als de boom wat ouder wordt geeft hij de typische gevleugelde vruchten (helikoptertjes).

Bloeimaand: maart - april

Maximum hoogte: 10-15

Acer platanoides globosum
"Bolesdoorn"

Kleur: Geelgroene bloemtuiltjes

Beschrijving: Breed uitgroeiende bolboom met een dichte, gesloten kroon. De eerste jaren is de kroon rond, later groeit deze meer de breedte in en ontstaat een afgeplatte bolvorm. Bij het uitlopen is het blad iets bruinrood getint, later verkleurt het donkergroen. In de herfst is het intens geel. Stelt weinig eisen aan de bodem en is niet windgevoelig. Verdraagt droogte. Snoeien met mate en voor 21 december.

Bloeimaand: april

Maximum hoogte: 3-4

Acer platanoides princeton gold
"Noorse esdoorn"

Kleur: Lichtgeel blad

Beschrijving: Nieuwe variant van de Noorse esdoorn, met goudgele bladeren in de lente, verkleurend naar groengeel in de zomer. Gezonde boom, stelt weinig eisen aan de grond, verdraagt goed droogte.