Kijken de buren binnen?

Met leibomen vermijd je burenruzies

Leibomen en schermbomen zorgen voor een natuurlijke afscherming van de buren en verkomen dat er in je huis naar binnen gekeken wordt. Je kan kiezen tussen meerdere bladhoudende en bladverliezende soorten: steeneik (Quercus Ilex), amberboom, moeraseik, haagbeuk, sierpeer, linde, plataan,...enz.

De ideale periode om leibomen en schermbomen te plaatsen is van begin november tot midden april. Dan kan je de meeste leibomen met kluit aankopen en dan spaar je toch wat euro's uit in vergelijking met leibomen in pot. Kom onze leibomentoontuin ontdekken en zie zo de verschillen tussen de vele soorten leibomen. Onze medewerkers geven graag persoonlijk advies zodat je de beste keuze voor je tuin maakt!

Lees onze tuintip over lei- en schermbomen om meer te weten over de meest gekozen soorten met hun voor- en nadelen.

Ons assortiment leibomen vind je in onze online catalogus - rubriek leibomen.

Leifruit: prachtig en lekker!

Ook fruitbomen kan je in leivorm verkrijgen. Ze zijn erg decoratief in een tuin en ideaal als je weinig plaats hebt en een fruitboom dicht tegen een muur wil plaatsen. Extra voordeel hierbij is dat de muur meteen een natuurlijk bedekking krijgt en minder goed zichtbaar is. Leifruit is verkrijgbaar in dubbele U-vorm, dubbele V-vorm of uitgewaaierd. Kom gerust even langs om te bekijken hoe dat er precies uitziet.