logo
logo

Kijken de buren binnen?


Met leibomen vermijd je burenruzies

Leibomen en schermbomen zorgen voor een natuurlijke afscherming van de buren en verkomen dat er in je huis naar binnen gekeken wordt. Je kan kiezen tussen meerdere bladhoudende en bladverliezende soorten: steeneik, plataan, haagbeuk, Photinia 'Red Robin', Liquidambar, moeraseik enz.

De ideale periode om leibomen en schermbomen te plaatsen is van begin november tot midden april. Dan kan je de meeste leibomen met kluit aankopen en dan spaar je toch wat euro's uit in vergelijking met leibomen in pot. Als je in oktober of de eerste helft van november onze leibomentoontuin komt bekijken, kan je alle soorten in hun prachtige herfstkleuren komen bekijken en je keuze maken.

Lees onze tuintip over lei- en schermbomen om meer te weten over de meest gekozen soorten met hun voor- en nadelen.

Leifruit: prachtig en lekker!

Ook fruitbomen kan je in leivorm verkrijgen. Ze zijn erg decoratief in een tuin en ideaal als je weinig plaats hebt en een fruitboom dicht tegen een muur wil plaatsen. Extra voordeel hierbij is dat de muur meteen een natuurlijk bedekking krijgt en minder goed zichtbaar is. Leifruit is verkrijgbaar in U-vorm, dubbele U-vorm, dubbele V-vorm, triple V-vorm en kandelaarvorm. Kom gerust even langs om te bekijken hoe dat er precies uitziet.