Hagen, bomen, leibomen, fruitbomen: nu planten!

Plant nu je haag en bomen!

Wie een haag, bomen, leibomen, fruitbomen of dakbomen met blote wortel wil planten, doet dat best van begin november tot begin april. In die maanden valt er regelmatig wat regen en kunnen de planten inwortelen voor het groeiseizoen van de lente begint. Bekijk hier de mogelijkheden:

Hagen

Ons assortiment haagplanten met blote wortel, in verschillende hoogtes:

  • groene beuk (Fagus sylvatica): blad verkleurt in de herfst, maar valt pas af in het voorjaar net voor de nieuwe blaadjes verschijnen
  • rode beuk (Fagus sylvatica Atropurpurea)
  • haagbeuk (Carpinus betulus): verliest zijn blad in de herfst
  • liguster (Liguster ovalifolium en Liguster ovalifolium "Aureum"): half bladhoudend in de winter, ook wel 'gauwgroot' genoemd in de volksmond
  • taxus (Taxus baccata)
  • veldesdoorn (Acer campestre)
  • meidoorn (Crataegus)
  • dwergmispel (Cotoneaster franchetti)
  • ...

Van elke soort vind je een voorbeeldhaag op ons plantencentrum in onze hagentoontuin. Bekijk ook de informatie en foto's over deze hagen in onze online plantencatalogus.

Zit de haag die je zoekt er niet tussen, neem dan contact op met ons!

Meer weten? Lees de artikels over: groene beuk, haagbeuk en rode beuk, bladhoudende hagen en Hoe een haag correct te planten?

Haagplanten

Leibomen: stijlvolle afscherming

Leibomen en schermbomen zorgen voor een natuurlijke afscherming van de buren en verkomen dat er in je huis naar binnen gekeken wordt. Je kan kiezen tussen meerdere bladhoudende en bladverliezende soorten: steeneik, plataan, haagbeuk, moeraseik, Liquidambar enz.

De ideale periode om leibomen en schermbomen te plaatsen is van november tot april. Dan kan je de meeste leibomen met kluit aankopen en dan spaar je toch wat euro's uit in vergelijking met leibomen die in pot verkocht worden. Het voordeel van een leiboom in pot is natuurlijk dat die het ganse jaar door geplant kan worden.

Lees onze tuintip over lei- en schermbomen om meer te weten over de meest gekozen soorten met hun voor- en nadelen.

Steeneik als leiboom

Leifruit: sierlijk en lekker!

Ook fruitbomen kan je in leivorm verkrijgen. Ze zijn erg decoratief in een tuin en ideaal als je weinig plaats hebt en een fruitboom dicht tegen een muur wil plaatsen. Extra voordeel hierbij is dat de muur meteen een natuurlijk bedekking krijgt en minder goed zichtbaar is. Leifruit is verkrijgbaar in U-vorm, dubbele U-vorm, dubbele V-vorm, triple V-vorm en kandelaarvorm. Kom gerust even langs om te bekijken hoe dat er precies uitziet.

Leifruit

Bomen: natuurlijke airco's

Ook voor alle andere soorten bomen, bolbomen, fruitbomen en dakbomen kan je op ons plantencentrum terecht. Een deel van ons ruime assortiment is opgenomen in de plantencatalogus. Bel ons gerust op als je niet meteen terugvindt wat je precies zoekt.

Herfstkleuren in je tuin

Hagen en bomen plant je best in de herfst