Beste plantencentrum van België 2023-2024

Wij zijn uitgeroepen tot Beste Plantencentrum van het jaar 2023-2024!

Op 17 februari 2023 vond de officiële uitreiking van de Garden Centre Quality Awards plaats, georganiseerd door de Belgische Tuincentra Vereniging. Daar zijn we bekroond met maar liefst 5 sterren en uitgeroepen tot Beste Plantencentrum van het jaar! Deze titel mogen we delen met het Genker Plantencentrum in Limburg, dat exact dezelfde score behaalde. Vandaar dat de jury besliste dat beide plantencentra de komende twee jaar deze titel mogen dragen.
 

Plantencentrum van het jaar: Tuinplantencentrum De Pauw

Zowel tijdens het voorjaar als tijdens het najaar van 2022 werden alle planten- en tuincentra beoordeeld door een professionele jury onder wie tuinexperte Laurence Machiels en groenjournalist Bart Verelst.

De beste bedrijven kregen een score met 3, 4 of 5 sterren.

De vakjury was bij Tuinplantencentrum De Pauw bijzonder lovend over de kwaliteit en ruime aanbod van de planten, de vriendelijkheid en vakkennis van het personeel en niet in het minst de unieke ligging in de natuur die voor een bijzondere beleving zorgt bij wie ons plantencentrum in Bornem bezoekt. Ook duurzaamheid was een belangrijk criterium voor de jury: daar presteerden we met een score van 80% hoger dan de meeste andere tuin- en plantencentra. De komende jaren proberen we dit niveau te handhaven en zetten we nog meer in op klantenbeleving en duurzaamheid.

Voor alle duidelijkheid: er was ook een categorie 'Beste Tuincentrum', daar ligt de focus veel meer op tuinmeubelen, decoratie, potterie terwijl plantencentra vooral planten voor de tuin verkopen en deels zelf kweken. In de categorie ‘Beste Tuincentrum’ ging Tuincenter Claes uit Edegem met de hoofdprijs aan de haal.

Al jaren werken we aan de uitbouw van ons plantencentrum (nieuw kassagebouw, vernieuwde authentieke serre, paden, wateropvang, …), streven we de hoogste plantenkwaliteit na en geven we de klant persoonlijk tuinadvies in een uniek kader. Dat deze troeven zouden leiden tot de verkiezing tot Beste Plantencentrum van het jaar hadden we nooit durven dromen. Het is een geweldige verrassing en een bekroning op het werk van ons team.

Intussen blijven we met beide voetjes op de grond, en zijn we volop in de weer voor het drukke lenteseizoen. Heel graag tot binnenkort!

Ons rapport:


Ons rapport:

Kiekje van de officiële uitreiking van deze award: